Cultuur en Natuur

Ontdek het mooie natuur en rijke cultuur

Hou je van de mooie natuur en een cultuur?  Wissel je stranddagen dan af met wat Zeeuwse sightseeing. In onze regio vind je tal van bestemmingen voor een flinke dosis natuur en cultuur op vakantie. Hieronder wat tips:

't Zwin

Het Zwin Natuur Park is een interactief natuurbelevingspark voor het hele gezin en is zonder twijfel een van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen. Het unieke karakter is te danken aan de regelmatige overstromingen. Dit getijdenlandschap is dan ook een favoriete bestemming bij heel wat vogels. 

Bezoek de site

Haaientanden

Wie fossiele schelpen of haaientanden wil vinden, kan niet om de stranden langs de Westerschelde en de Noordzeekust van Zeeuws-Vlaanderen heen. Zeestromingen woelen hier fossielen uit afzettingen voor de kust los en deponeren ze vervolgens op het strand.

Cadzand staat erom bekend dat er veel fossiele haaientanden gevonden worden en is daarom ook heel populair voor vakantiegangers om een dagje het strand op te gaan en haaientanden te zoeken. Het zijn hele toegankelijke plekken, makkelijk bereikbaar met de auto en heel geschikt voor kinderen én avontuurlijke ouders!

Meer informatie

Over de grens

Brugge is één van de grote steden die je makkelijk vanaf hier kunt bezoeken. Deze stad heeft niet alleen een prachtig historisch centrum, talloze bezienswaardigheden en restaurants, maar je staat er ook zo. Een halfuurtje rijden of op de fiets, het is slechts 25 km.

Ook Gent is een mooie stad met veel historie, maar ook zeker modern. Ben je in Gent, dan mag een bezoek aan kasteel "Het Gravensteen" niet ontbreken. Een uurtje rijden vanaf hier, voor een dagje vol vertier. 

Brugge bezoeken

Slag om de schelde

Het For Freedom Museum in Ramskapelle (Knokke-Heist) is een museum over de WO II waarin aandacht wordt besteed aan de bevrijding van West-Vlaanderen en de Slag om de Schelde. De Slag om de Schelde was een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze slag was de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vrijheid moeten we koesteren. Deze belangrijke boodschap van vrede en verdraagzaamheid wordt dagelijks meegegeven in het For Freedom Museum.

 

Freedom Museum

Struisvogelboerderij

Steek je kop niet in het zand! Maar leer vanalles over dit fantastische dier. In Aardenburg is een boerderij waar je in aanraking komt met de struisvogel en alle leuke weetjes van groot tot klein. Na de toffe rondleiding kun je nog een heerlijke pannenkoek eten, uiteraard gemaakt van struisvogeleieren. Of hoeveel van deze eieren heb je eigenlijk nodig voor een pannenkoek? 

Struisvogel weetjes

Visserij museum

Boeiende verhalen van de zee, over vissers en de bijzondere vangsten van fossielen, schelpen en andere schatten. En nadien nog een harinkje happen of Zeeuwse mossels. 

Meer informatie

Zeehondensafari

Op safari in Zeeuws Vlaanderen? Ja zeker! Boek je ticket en vaar mee naar de zandplaten om zeehonden te spotten. Een avontuur op zee. 

Bezoek de website